ГоловнаПолітика

Зеленський доручив Кабміну перевірити чиновників, які надають висновки про стан пожежної безпеки

Президент очікує результатів перевірки через місяць.

Зеленський доручив Кабміну перевірити чиновників, які надають висновки про стан пожежної безпеки
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету Міністрів спільно з органами місцевої влади на найближчий місяць провести детальну і всебічну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки закладів, установ і організацій з масовим перебуванням людей: дитячих садків, шкіл, професійно-технічних закладів і вищих навчальних закладів, гуртожитків, закладів охорони здоров'я та соціального захисту населення, державних об'єктів критичної і транспортної інфраструктури.

Про це він повідомив у фейсбуці.

Також Зеленський доручив перевірити всіх посадових осіб, які надають висновки про стан пожежної безпеки, на предмет недбалості, безвідповідальності або несумлінності під час виконання службових обов'язків.

"Вимагаю жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної або техногенної безпеки, домагатися їх безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності посадових осіб, які їх допустили. Пропоную перевірити стан і належну забезпеченість матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальників, служб невідкладного реагування та медицини катастроф; передбачити вдосконалення їх технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку і комунікацій", - заявив президент.

"Окремо закликаю бізнес - власників торгових центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів і т.д. - бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи на державні перевірки", - додав він.

Про виконану роботу і актуальні проблеми Зеленський просить доповісти йому до 10 січня 2020 року.

Нагадаємо, в серпні Мінрегіон оновив вимоги до систем пожежогасіння.

Уранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. У результаті пожежі загинула студентка, ще 27 людей постраждали (з них 13 підлітків і семеро співробітників ДСНС). Серед зниклих - директор Інституту морської біології НАН України, доктор біологічних наук Борис Александров, 1958 року народження і співробітниця ІМБ, кандидат біологічних наук Галина Іванович, 1954 року народження. Обоє вчених перебували в згорілих сьогодні приміщеннях інституту на Троїцькій, 25 і після початку пожежі на зв'язок не виходили. У лікарні міста вони не надходили.

Учні розповіли, що в охопленому вогнем коледжі не лунало жодних сигналів тривоги. Студенти евакуювалися самостійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram