ГоловнаПолітика

Зеркаль попросила New York Times опублікувати коректну версію її інтерв'ю, але їй відмовили (оновлено)

Вона зазначила, що написане не відображало суті розмови.

Зеркаль попросила New York Times опублікувати коректну версію її інтерв'ю, але їй відмовили (оновлено)
Фото: Макс Левин

Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль звернулася до американського видання New York Times, яке нещодавно опублікувало її інтерв'ю, з проханням оприлюднити коректну версію бесіди. Вона зазначила, що її фрази вирвали з контексту.

Відкритий лист до міжнародного редактора видання Майкла Слекмана дипломатка опублікувала на своїй сторінці в Facebook. Вона зазначила, що під час її інтерв'ю з журналістом Ендрю Креймером їй часто ставили запитання, що стосуються внутрішніх питань США.

"Спочатку я повинна підкреслити, що це внутрішні питання США, і моя позиція цілком відповідає позиції офіційного уряду України, яка полягає в тому, що мені не варто "вступати" або в будь-який інший спосіб впливати на розслідування, яке зараз відбувається у Вашингтоні. США залишаються одним із найважливіших і стійких партнерів, і так було з моменту нашої незалежності", - написала Зеркаль.

Вона підкреслила, що наведені в матеріалі слова про те, що "Зеркаль першою з чиновників зробила публічне визнання про те, що влада Києва знала про замороження і намагалася приховати цей факт", вводять в оману.

Також дипломатка зазначила, що журналіст дещо маніпулятивно представив інформацію щодо візитів до Вашингтона і навіть звільнення Зеркаль з посади заступниці міністра.

"Під час інтерв'ю було зрозуміло, що в мене є особисті причини відходу з уряду. Я була чіткою щодо цього питання як під час інтерв'ю, так і в електронних листах перед публікацією статті. Але написане не відображало суті розмови", - зауважила вона.

"Я вперше відчуваю необхідність написати редактору газети, щоб виправити те, що було написано. Я хочу попросити The New York Times надрукувати виправлену версію інтерв'ю, яке я дала", - підсумувала Олена Зеркаль.

Оновлено. Пізніше Олена Зеркаль повідомила, що Майкл Слекман надіслав відповідь на її звернення, в якій відмовив у виправленні тексту. Редакція дотримується версії автора.

Це дуже розчаровує, оскільки я завжди виходила з того, що провідні світові ЗМІ мають високі журналістські стандарти та етику, а також поважають своїх співрозмовників", - повідомила Зеркаль, зазначивши, що не припинить наполягати на коректному викладі інтерв'ю з нею.

Нагадаємо, 3 грудня NYT опублікувала матеріал з цитатами Зеркаль, в яких ішлося, нібито Україна знала про замороження військової допомоги США ще в липні, а дипломатці забороняли публічно говорити на цю тему.

Зеркаль різко розкритикувала публікацію, відзначивши, що вона далека від дійсності.

Як відомо, в серпні Дональд Трамп попросив свою команду з питань національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

У вересні влада США зняла блокування 250 млн доларів, призначених для військової допомоги Україні, яке було введено для перевірки використання цих коштів.

У США триває розслідування можливого тиску Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вважається, що він, вимагаючи старту розслідування в Україні справи проти свого головного опонента Джо Байдена і його сина Хантера, міг затримувати виділення військової допомоги. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram