ГоловнаПолітика

Зеленський: Україна прагне наближати армію до стандартів НАТО не на словах, а на ділі

Президент зазначив, що це стосується всіх сфер оборони.

Зеленський: Україна прагне наближати армію до стандартів НАТО не на словах, а на ділі
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підкреслює, що Україна прагне не на словах і не на плакатах, а конкретними діями наближати Збройні сили України до стандартів НАТО.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди 28-ї річниці Збройних сил України.

"Ми не стоїмо на місці, ми зміцнюємо нашу боєздатність і вишкіл. Ми прагнемо не на словах, не на плакатах, а на ділі наближати наше військо до стандартів НАТО", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що це стосується всіх сфер оборони: військового управління, логістики, підготовки, озброєнь і головне - гідного забезпечення військовослужбовців та їхніх сімей.

Нагадаємо, Україна хотіла отримати ПДЧ ще в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті, але це рішення заблокували Німеччина і Франція. У 2017 році Україна знову заговорила про отримання Плану дій щодо членства в НАТО, а навесні 2018 року президент Петро Порошенко назвав цей план наступною ціллю країни.

У лютому 2019 року Рада внесла в Конституцію курс на членство в Євросоюзі та НАТО. Нова влада заявила, що подавати нову заявку на отримання плану дій щодо членства в НАТО не потрібно, тому що залишається чинною заявка від 2008 року.

3 грудня Рада закликала парламенти країн НАТО ініціювати прискорення надання Україні ПДЧ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram