ГоловнаПолітика

У Зеленського з'явилася уповноважена з волонтерів

Наталія Пушкарьова - координаторка Національного альянсу волонтерів.

У Зеленського з'явилася уповноважена з волонтерів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив Наталію Пушкарьову позаштатною уповноваженою президента з питань волонтерської діяльності.

Про це йдеться в указі №879 від 4 грудня, опублікованому на сайті президента.

Наталія Пушкарьова є волонтеркою і координаторкою Національного альянсу волонтерів з 28 жовтня 2019 року.

Зеленський також своїм указом затвердив обов'язки уповноваженого з волонтерської діяльності: моніторинг ситуації із забезпеченням гарантій дотримання прав та інтересів волонтерів і внесення президенту пропозицій про підтримку волонтерської діяльності; участь у підготовці проєктів нормативно-правових актів на підтримку волонтерської діяльності; здійснення заходів, спрямованих на забезпечення та відновлення порушених прав волонтерів та інформування громадськості про такі заходи та їх результати; підготовка заходів за участю президента з питань підтримки волонтерської діяльності.

Уповноважений має право аналізувати стан справ і проблемні питання здійснення волонтерської діяльності; запитувати і отримувати від Офісу президента, Кабінету Міністрів та інших органів необхідну інформацію, документи і матеріали; інформувати громадськість про результати своєї діяльності; сприяти підтримці громадських ініціатив щодо здійснення волонтерської діяльності.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Офісі президента презентували ідею Національного альянсу волонтерів. Повідомляли, що перші результати роботи НАВ мали представити до Міжнародного дня волонтера - 5 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram