ГоловнаПолітика

Охоронцеві Ляшка обрали запобіжний захід за участь у бійці з Герусом

Його взяли на поруки два народних депутати.

Охоронцеві Ляшка обрали запобіжний захід за участь у бійці з Герусом
Фото: facebook.com/O.Liashko

Бориспільський міськрайонний суд 4 грудня обрав запобіжний захід охоронцю-помічникові Олега Ляшка Євгену Стипанюку, який знімав на відео його бійку з народним депутатом Андрієм Герусом.

Про це йдеться на сайті суду.

Його відпустили під особисту поруку народних депутатів Олексія Кучеренка і Михайла Волинця.

На охоронця Ляшка накладено зобов'язання до 1 лютого 2020 року прибувати на кожну вимогу слідчого, прокурора або суду; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з потерпілим або свідком у цій справі.

Постанову слідчого судді можна оскаржити в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, що Стипанюку закидають ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 346 - пособництво в насильстві над державним діячем.

6 листопада Ляшко побився з Герусом через поправку, що дозволила почати імпорт електроенергії з Росії. Інцидент стався в приміщенні залу прийому міжнародних делегацій аеропорту "Бориспіль". У бійці брав участь і охоронець Ляшка.

Наступного дня поліція відкрила справу стосовно Ляшка за ст.346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

19 листопада Бориспільський міськрайонний суд відпустив Ляшка на поруки народних депутатів Вікторії Сюмар і Михайла Волинця. 28 листопада Апеляційний суд Київської області відхилив клопотання прокуратури про арешт лідера Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram