ГоловнаПолітика

Суд скасував заставу Садовому

Меру Львова встановили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Суд скасував заставу Садовому
Фото: Макс Требухов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги прокурора і сторони захисту на рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 листопада 2019 про обрання запобіжного заходу меру Львова Андрієві Садовому.

Про це інформує пресцентр судової влади України.

За результатами розгляду суд задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту й ухвалив нове рішення, яким обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк. Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення. Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів 2016 року проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

26 листопада Садовий заявив, що Генпрокуратура порушила на нього нову справу через пропозиції обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ.

27 листопада у ВАКС пройшло засідання для обрання запобіжного заходу Садовому. Його були готові взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко і кілька колишніх і нинішніх нардепів. Суд призначив йому заставу в розмірі 550 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - 1 млн 56 тис. 550 грн. САП наполягала на заставі в розмірі 50 млн гривень.

Раніше Садовий заявляв, що його сім'я не має грошей для оплати застави, тому він має намір "звертатися до людей" чи "щось продавати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram