ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що не знав про замороження військової допомоги США в момент розмови з Трампом

Президент України зазначив, що скандал з американським колегою ніяк не вплинув на його роботу.

Зеленський заявив, що не знав про замороження військової допомоги США в момент розмови з Трампом
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на момент розмови з президентом США Дональдом Трампом не знав, що Штати заблокують частину військової допомоги. Він також сказав, що скандал з імпічментом Трампа ніяк не впливає на його роботу.

"З усією повагою до нашого стратегічного партнера, але в нас незалежна Україна і є більш пріоритетні проблеми", - відповів він на пресконференції за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном.

Нагадаємо, що 3 грудня New York Times опублікували матеріал, у якому, посилаючись на слова колишньої заступниці міністра закордонних справ Олени Зеркаль, йшлося, що Україна знала про призупинення виділення коштів іще в липні. Зеркаль це стало відомо з дипломатичної телеграми, направленої з Вашингтона через пару днів після бесіди Трампа із Зеленським.

Після цього Зеркаль розкритикувала інтерв'ю з нею, назвавши його прикладом маніпуляції.

"Те, що було в тій статті, яка сьогодні вийшла, воно дуже-дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала властивим тільки російській пропаганді", - зазначила дипломатка.

Як відомо, в серпні Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

У вересні після перевірки використання коштів Адміністрація США розблокувала 250 млн доларів, призначені для військової допомоги Україні.

У США триває розслідування можливого тиску Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вважається, що він, вимагаючи старту розслідування в Україні справи проти свого головного опонента Джо Байдена і його сина Хантера, міг затримувати виділення військової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram