ГоловнаПолітика

Нардеп Кальцев з ОПЗЖ установив рекорд кнопкодавства

Він вісім разів порушив процедуру персонального голосування під час розгляду законопроєкту про реформу ДБР і один раз - під час реєстрації.

Нардеп Кальцев з ОПЗЖ установив рекорд кнопкодавства
Владимир Кальцев
Фото: timeszp.com

Депутат з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Володимир Кальцев у вівторок, 4 грудня, встановив рекорд кнопкодавства у Верховній Раді IX скликання.

Про це повідомляє рух "ЧЕСНО".

Зазначають, що Кальцев вісім разів порушив процедуру персонального голосування під час розгляду законопроєкту про реформу Держбюро розслідувань і один раз - під час реєстрації депутатів на вечірнє засідання.

На підтвердження "ЧЕСНО" наводить скріншоти з відео засідання Ради, на яких видно, що сусіда Кальцева нардепа Олександра Пономарьова немає в залі. Проте його голос враховується під час голосування.

Фото: chesno.org

Фото: chesno.org

Нагадаємо, в серпні президент Володимир Зеленський запропонував позбавляти депутатів мандатів за прогули і кнопкодавство.

10 вересня представники руху "Чесно" зафіксували перший випадок кнопкодавства в Раді дев'ятого скликання. Відзначився мажоритарник Олександр Ковальов, який був обраний на найменшому прифронтовому окрузі №51 у Донецькій області. Він натискав кнопку на місці ще одного позафракційного мажоритарника з Донецької області Максима Єфімова. Це сталося під час голосування за проєкт закону про імпічмент за основу. 11 вересня депутатка від "Слуги народу" Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця В'ячеслава Рубльова, а Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка.

Після цього нардепи публічно перепросили за "кнопкодавство" і пообіцяли переказати місячну зарплату на благодійність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram