ГоловнаПолітика

За справи звільненого прокурора Кулика візьметься НАБУ

"Це хороший орган для того, щоб поставити крапку".

За справи звільненого прокурора Кулика візьметься НАБУ
Константин Кулик
Фото: News24UA

Перший заступник генерального прокурора Віталій Касько заявив, що над справами звільненого прокурора Костянтина Кулика працюватиме Національне антикорупційне бюро.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню theБабель.

"Усі справи, над якими працював Кулик, зараз проходять інвентаризацію. У 99% випадків за них візьметься НАБУ. Це хороший орган для того, щоб поставити крапку і роз'яснити, що насправді було в цих справах", - сказав Касько.

Нагадаємо, що Кулик працював над справою Burisma і Хантера Байдена. Саме він підготував досьє зі звинуваченнями Хантера Байдена, там йшлося про наявність доказів корупції, спрямованої на особисте збагачення його батька Джо Байдена.

Також Кулик у березні 2017 року уклав з ексдиректором курченківської компанії "Газ України-2020" Аркадієм Кашкіним угоду про визнання провини. Її результатом стала конфіскація в держбюджет $1,5 млрд, що належали оточенню Віктора Януковича. У зв'язку із цим у квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко назвав Кулика ефективним співробітником.

У квітні 2019 року Кулик просив Луценка відкрити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна через його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка. У цій справі Кулик повідомив підозру ексголові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову і ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій. Тоді в ГПУ заявили, що прокурор Кулик неправочинно оголосив підозри, оскільки "зазначені особи не вважаються підозрюваними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram