ГоловнаПолітика

Ексчиновнику ГПУ Щербині повідомили про підозру у вимаганні $150 тис. хабара

Зеленський назвав Щербину "правою рукою" директора ДБР Труби.

Ексчиновнику ГПУ Щербині повідомили про підозру у вимаганні $150 тис. хабара
Фото: nabu.gov.ua

Колишньому начальнику Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігорю Щербині і його спільнику - підприємцю у сфері будівництва - повідомили про підозру у вимаганні $150 тис. хабара за закриття справи Державного бюро розслідувань.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

"За даними слідства, колишній чиновник ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників 150 тис. доларів США хабара нібито для подальшого передавання директору Державного бюро розслідувань. Глава ДБР в обмін на кошти нібито повинен був забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідує територіальне управління цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовника", - йдеться в повідомленні.

Щербину і його знайомого затримали після отримання ними першого траншу в 75 тис. доларів США із обумовлених 150 тис.

Підозрюваним інкримінують ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 27 (схиляння умовлянням, підкупом, погрозою іншого співучасника до вчинення злочину), ч. 4 ст. 369 (пропозиція або обіцянка посадовій особі надати йому або третій особі неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав затриманого напередодні детективами НАБУ Ігоря Щербину "правою рукою" директора ДБР Романа Труби.

Ігор Щербина був начальником Головного слідчого управління ГПУ в 2014-2015 роках. У той період Труба був його заступником в управлінні ГПУ і працював під керівництвом Щербини.

Нагадаємо, що Верховна Рада з кінця останнього пленарного тижня розглядає поправки до закону про ДБР. Депутати вже встигли ухвалити принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу та його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram