ГоловнаПолітика

Голова "Укравтодору" Кубраков і нардеп Кучер склали депутатські повноваження

Обидва нардепи входили до складу фракції "Слуга народу".

Голова "Укравтодору" Кубраков і нардеп Кучер склали депутатські повноваження
Александр Кубраков
Фото: facebook/Alexander Kubrakov

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата фракції політичної партії "Слуга народу" Олександра Кубракова, який очолює "Укравтодор".

За відповідну постанову №2526 на засіданні у вівторок проголосували 329 народних депутатів.

Як наголошено в постанові Верховної Ради, повноваження припиняються у зв'язку з його особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

Кубраков припинив повноваження у зв'язку з призначенням його головою Державного агентства автомобільних доріг України.

Раніше він був членом комітету з питань прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Також Кубраков був радником в IT-сфері мера Києва Віталія Кличка.

Крім того, Верховна Рада достроково припинила повноваження депутата СН Олексія Кучера. 34-річний Кучер пройшов до парламенту в окрузі №179 в Харківській області.

Раніше він був адвокатом Володимира Литвина - фігуранта у так званій справі "рюкзаків Авакова" - про закупівлю за завищеною ціною Міністерством внутрішніх справ 5 тис. рюкзаків для Національної гвардії.

Нагадаємо, Кубракова призначили керівником "Укравтодору" 15 листопада 2019 року. За його словами, перші платні дороги в Україні можуть з'явитися через 3-4 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram