ГоловнаПолітика

Охоронцеві Ляшка повідомили про підозру в пособництві в нападі на Геруса

Прокурор просить для нього домашній арешт.

Охоронцеві Ляшка повідомили про підозру в пособництві в нападі на Геруса
Скриншот из видео

Прокуратура повідомила охоронцеві колишнього депутата Верховної Ради Олега Ляшка про підозру в пособництві в насильницьких діях стосовно голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

"У вівторок, 3 грудня, заступник прокурора Бориспільської місцевої прокуратури повідомив про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 346 КК України, а саме в пособництві умисному заподіянню народному депутату України легких тілесних ушкоджень у зв'язку з його державною діяльністю", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що, за даними слідства, підозрюваний спільно з Ляшком сприяв нападу на Геруса. Прокурор має намір клопотати в суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 6 листопада Ляшко побився з Герусом через поправки, що дозволили почати імпорт електроенергії з Росії. Інцидент стався в приміщенні залу прийому міжнародних делегацій аеропорту "Бориспіль". У бійці брав участь і охоронець Ляшка.

Наступного дня поліція порушила справу стосовно Ляшка за ст. 346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

19 листопада Бориспільський міськрайонний суд відпустив Ляшка на поруки народних депутатів Вікторії Сюмар і Михайла Волинця. 28 листопада Апеляційний суд Київської області відхилив клопотання прокуратури про арешт лідера Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram