ГоловнаПолітика

Я дуже хотів би, щоб США допомогли і зрозуміли нас, - Зеленський

Своїм умінням говорити прямо Трамп може вплинути на РФ.

Я дуже хотів би, щоб США допомогли і зрозуміли нас, - Зеленський
Фото: Time

Володимир Зеленський в інтерв'ю Time повідомив, що сподівається на підтримку і розуміння з боку США.

При цьому президент розуміє, що в Америки свої прямі відносини з РФ, проте завдяки своїй прямоті президент Дональд Трамп у змозі вплинути на Росію, щоб усі зрозуміли, що війна на Донбасі - велика трагедія, і вона повинна закінчитися.

"Мені не подобається, коли інші говорять про нас без нас, у сенсі якогось пошуку вигоди. Але якщо це розмова в дусі «Послухайте, давайте зупинимо це. Україна зараз інша. Україна хоче це зупинити. Тут немає радикалізму... Тоді весь світ підтримає Україну, і США можуть бути тут чимось ключовим", - зазначив Зеленський.

За його словами, він ніколи не хотів, щоб Україна була розмінною фігурою на шахівниці великих світових гравців і щоб хтось використовував її як прикриття для великих угод.

"Що стосується Сполучених Штатів, я дуже хотів би - і ми відчуваємо це, це правда, - щоб вони допомогли нам, зрозуміли нас, побачили, що ми самі по собі є гравцем, що вони не можуть укладати угоди про нас з будь-ким за нашими спинами", - підкреслив президент, назвавши дуже важливими технічну, військову і фінансову допомогу США.

При цьому президент, відповідаючи на запитання про імпічмент Трампа і його прохання про "послугу за послугу" ще раз акцентував на тому, що ніколи не розмовляв з ним з такої позиції. Однак зрозуміло, що зупиняти військову допомогу в умовах стратегічного партнерства - неправильно.

"Я ніколи не розмовляв з президентом США з позиції послуга за послугу. Це не моє. ...Я не хочу, щоб ми виглядали, як жебраки. Але ви повинні зрозуміти. Ми на війні. Якщо ви наш стратегічний партнер, то ви не можете нічого блокувати для нас. Я думаю, що це справедливо. Це не про послугу за послугу", - додав Зеленський. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram