ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що Україна не має ніякого впливу на рішення ЄС з приводу "Північного потоку-2"

При цьому президент розраховує на підтримку США.

Зеленський заявив, що Україна не має ніякого впливу на рішення ЄС з приводу "Північного потоку-2"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніяк не може впливати на рішення Євросоюзу з питання "Північного потоку-2", проте він сподівається на позитивний результат для України. Про це президент розповів в інтерв'ю Time.

"Я хочу, щоб європейські лідери прийшли до іншого результату, коли мова заходить про «Північний потік», і зробили інші кроки ... Ми не маємо жодного впливу на рішення європейців. У нас його немає, і все тут. У мене немає ніяких важелів. Я можу розраховувати тільки на ту сильну підтримку, яку я бачу з цього питання з боку США", - зазначив Зеленський.

За його словами, це єдине, що може допомогти зупинити "Північний потік-2".

Він також думає, що відносини РФ і Франції зараз перебувають на іншому етапі, ніж раніше. Відповідаючи на запитання про перезавантаження відносин цих двох країн і висловлювання Макрона про те, що РФ є частиною Європи, Зеленський зазначив, що це "звучить дивно".

"Коли справа доходить до Росії, здається, що у Франції зараз інші відносини з Росією. Я думаю, що деякі з цих слів пов'язані з ослабленням політики санкцій. Це те, що я зараз усвідомив більш глибоко. Я розумію, тому що в економічному плані (політика санкцій) не йде на користь Франції і Німеччини. Але коли ми говоримо про людей, то не повинні розглядати питання вигоди", - підкреслив президент.

При цьому він додав, що європейські лідери гарантували йому, що політика санкцій залишиться колишньою, поки Україна не поверне всі свої території з урахуванням Криму. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram