ГоловнаПолітика

Спікер Держдуми РФ пригрозив Україні втратою кількох областей

В Україні відреагували з гумором.

Спікер Держдуми РФ пригрозив Україні втратою кількох областей
Вячеслав Володин
Фото: Д.Гришкин/www.vedomosti.ru

Спікер Державної думи Росії В'ячеслав Володін пригрозив Україні "відділенням кількох областей".

Відповідну заяву Володіна опубліковано на сайті Держдуми РФ.

"Націоналізм, утиск малих народів може привести до виходу зі складу України ряду областей. Це потрібно розуміти владі України і не допускати порушення прав і свобод етнічних груп, що проживають на території країни", - йдеться в ній.

Таким чином Володін відповів на те, що українська делегація зірвала виступ незаконно обраного до Держдуми "депутата" від окупованого Росією Криму Руслана Бальбека на форумі ООН з питань меншин.

Володін зазначив, що в Україні "постійно порушуються права нацменшин" (до яких він відніс росіян, угорців і поляків, - ред.), "у той час як Київ вводить українську мову як єдину державну".

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба з гумором відреагував на заяву Володіна.

"Володін загрожує виходом областей зі складу України. Змушений його засмутити: ніхто нікуди не вийде. Зате готові прийняти пару областей РФ. Для відновлення історичної справедливості, демократичного врядування, впровадження європейських стандартів життя", - написав віцепрем'єр у твітері. 

Глава МВС України Арсен Аваков відреагував на цю заяву Володіна. У своєму фейсбуці Аваков написав, що "черговий російський дурень прислав нові скельця для рожевих окулярів прихильникам дружби з Росією".

Аваков закликав Володіна "говорити частіше", оскільки, на думку глави МВС, "це допомагає нам, українцям, краще розуміти справжні устремління "руского міра".

Нагадаємо, у березні 2019 року Володін запропонував виставити Україні рахунок за Крим. На думку спікера Держдуми, півострів анексувала не Росія, а Україна.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram