ГоловнаПолітика

УПЦ МП підтвердила наркозалежність затриманого священника

"Влада диявола, на жаль, знову взяла гору над ним"

УПЦ МП підтвердила наркозалежність затриманого священника
Фото: facebook.com/genaelin

Запорізький митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко) заявив, що знав про наркозалежність затриманого клірика єпархії Євгена Кугатова.

Про це йдеться в його коментарі.

"Зі скорботою в серці підтверджую, що клірик нашої єпархії був затриманий правоохоронними органами. Євгена Кугатова я знаю давно, відтоді, коли був ще намісником Глинської пустині. Я знав також і про його наркозалежність. Але я бачив і його покаяння, і його бажання позбутися цієї недуги. Зі свого боку я робив усе можливе для того, щоб допомогти йому в цьому. Довгі роки вдавалося стримувати хворобливі потяги наркозалежності Євгена. Але влада диявола, на жаль, знову взяла гору над ним", - заявив Лука.

Митрополит заявив, що клірика покарають.

Водночас він поскаржився, що ЗМІ перебільшили масштаб партії наркотиків, яку отримував на пошті клірик УПЦ МП.

"Брехня, домисли, вигадки, спроби зіграти на чужій біді - все це чергова справа батька брехні", - заявив митрополит.

Нагадаємо, що ввечері 29 листопада в одному з відділень "Нової пошти" під час одержання посилки з наркотиками затримали ієромонаха Іліодора (Євгена Кугатова). У поліції повідомили, що вага наркотичного засобу становить 1 грам. Правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram