ГоловнаПолітика

Хорватія запевнила Україну у рішучій підтримці, - віцепрем'єр Кулеба

У першому півріччі 2020 року Хорватія вперше в історії очолюватиме Раду ЄС.

Хорватія запевнила Україну у рішучій підтримці, - віцепрем'єр Кулеба
Фото: facebook.com/UA.EU.NATO

Україна буде важливим пунктом порядку денного під час головування Хорватії в Раді ЄС.

Про це віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба повідомив за результатами візиту в Хорватію.

"Сьогодні ми досягли згоди про те, що Україна буде важливим пунктом порядку денного хорватського головування в Раді ЄС. Уряд разом з парламентом будуть працювати, щоб європейська інтеграція України й надалі послідовно набирала обертів, зокрема, під час головування Хорватії в Раді ЄС", - зазначив Дмитро Кулеба.

Пресслужба Кабміну повідомляє, що під час візиту Дмитро Кулеба провів зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, міністром закордонних та європейських справ Горданом Грличем-Радманом і головою парламентського комітету Хорватського Сабора у європейських справах Домагоєм Іваном Мілошевичем.

"Хорватія підтвердила налаштованість і надалі рішуче підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, зокрема, продовжуючи санкції ЄС проти Росії. До кінця цього року Хорватія профінансує лікування ще однієї групи українських військовослужбовців. Уряд Хорватії незабаром призначить співголову Спільної міжурядової українсько-хорватської комісії з торговельно-економічної співпраці для активізації торгівлі та інвестицій між двома країнами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович прийняв запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну під час головування Хорватії в Раді ЄС. Глава уряду Хорватії також підтвердив незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету, євроінтеграційних прагнень України і комплексу внутрішніх реформ, які відбуваються в нашій державі.

Зазначимо, що в першому півріччі 2020 року Хорватія вперше в своїй історії очолюватиме Раду ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram