ГоловнаПолітика

Екснардеп Онищенко в грудні повернеться в Україну, - ЗМІ

Він показав журналістам зворотний квиток на рейс в економ-класі.

Екснардеп Онищенко в грудні повернеться в Україну, - ЗМІ
Фото: detector.media

Колишній нардеп Олександр Онищенко, який близько трьох років не проживав в Україні, заявив, що повертається вже в грудні. Про це він повідомив у коментарі Kyiv Post.

"Я думаю, вже час", - відповів він журналістам і показав квиток на переліт в економ-класі Ryanair, датований 13 грудня з Барселони до Києва.

За словами Онищенка, останнім часом він проживав на віллі в Іспанії. У виданні зазначили, що вибір бюджетного перельоту є нехарактерним для мільйонера Онищенка. Нагадаємо, в жовтні Онищенко повідомив, що повернеться в Україну щойно компетентні органи дадуть йому дозвіл на виїзд.

У червні Онищенко заявив, що вже подав офіційні запити для свого повернення в Україну до відповідних органів. Він також подавав документи в ЦВК для участі у виборах, але отримав відмову.

Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук. 5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків на суму понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його мати Інеса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram