ГоловнаПолітика

"У нас у країні настільки сильна свобода слова, що її пора б трішки приглушити", - нардеп "СН" Василевська-Смаглюк

Колишня журналістка прокоментувала справу проти Федини і Звіробій.

Народна депутатка від партії "Слуга народу", колишня журналістка Ольга Василевська-Смаглюк виступила за обмеження свободи слова "з поваги до інституту президентства".

Про це вона заявила в ефірі програми телеканалу "Настоящее время", коментуючи справу проти нардепки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

"Мені здається, що в нас у країні настільки сильна свобода слова, що її пора б трішки приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою промову", - заявила Василевська-Смаглюк.

"Якби дійсно це відбувалося десь у Криму в нинішніх умовах або в Росії, то цю людину (волонтерку Марусю Звіробій, - ред.) не очікували б санкції суду для того, щоб провести там обшук, її просто посадили б у тюрму без суду і слідства", - сказала вона.

Ольга Василевська-Смаглюк працювала кореспонденткою всеукраїнської газети "День" (висвітлювала питання соціально-економічного життя України).

Протягом восьми років працювала спеціальною кореспонденткою, журналісткою-розслідувачкою на каналі "1+1". Загальний стаж роботи в журналістиці до моменту обрання нардепом становив 15 років.

На виборах 2019 року пройшла до Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу" в 96 мажоритарному окрузі, випередивши нардепа ВР VIII скликання, колишнього регіонала, голову депутатської групи "Воля народу", ексглаву міжфракційного депутатського об'єднання "Київщина", самовисуванця Ярослава Москаленка.

Народна депутатка з 29 серпня 2019 року. Член депутатської фракції політичної партії "Слуга народу". Член комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, що 6 жовтня Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорювали варіанти загибелі президента Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

Після цього на Федину і Звіробій відкрили кримінальні провадження, які в партії "ЄС" назвали переслідуванням за погляди і обмеженням свободи слова в Україні.

26 листопада Державне бюро розслідувань підготувало проєкт підозри депутатці Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська Солідарність". Її звинувачують у погрозах убивством президентові Володимиру Зеленському (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу).

28 листопада ДБР прийшло з обшуком у будинок волонтерки Марусі Звіробій. "Євросолідарність" пов'язала обшуки у Звіробій з "турбопадінням" довіри виборців до влади і назвала "частиною політичних репресій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram