ГоловнаПолітика

Члени комітету Ради нацбезпеки відвідають ділянку розведення сил у Петрівському і Богданівці

Політики ознайомляться з умовами життя військовослужбовців, які змінили місце дислокації після розведення сил.

Члени комітету Ради нацбезпеки відвідають ділянку розведення сил у Петрівському і Богданівці
Фото: Макс Левин

Члени парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки відвідають у п'ятницю, 29 листопада, ділянку розведення сил №3 в районі сіл Петрівське і Богданівка Волноваського району Донецької області з метою моніторингу ситуації.

Про це повідомив голова комітету нардеп від "Слуги народу" Олександр Завітневич, передає Інтерфакс-Україна.

“Їдемо ми туди в рамках моніторингової місії... Це буде вже третій виїзд. Перший був - Станиця Луганська (ділянка розведення №1 у районі смт Станиця Луганська Луганської області), другий - Золоте (ділянка розведення №2 в районі м. Золоте Луганської області) і тепер Петрівське-Богданівка", - сказав Завітневич.

За словами народного депутата, члени комітету ознайомляться з умовами життя військовослужбовців, які змінили місце дислокації після розведення сил.

Він нагадав, що під час відвідування Золотого основна увага була сконцентрована на бесідах з людьми, в тому числі і місцевими жителями.

Завітневич розповів, що члени комітету також збираються привітати військовослужбовців, які перебувають на цій ділянці, з Днем Збройних сил України, який відзначають 6 грудня.

Він зазначив, що на всіх трьох ділянках у зоні розведення сил і засобів не спостерігаються порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, розведення сил у Петрівському президент Володимир Зеленський називав третьою і останньою умовою для зустрічі в Нормандському форматі.

Раніше міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю LB.uа розповів, що військові в трьох зонах розведення повернулися на позиції 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram