ГоловнаПолітика

Рада 3 грудня в першу чергу розгляне законопроєкт про ДБР - депутат

"Слуга народу" заявляє, що підтримає правку, яка розблоковує розслідування у справах Майдану

Рада 3 грудня в першу чергу розгляне законопроєкт про ДБР - депутат
Фото: facebook/Державне бюро розслідувань

Народні депутати від "Слуги народу" обіцяють на засіданні Верховної Ради 3 грудня передусім розглянути законопроєкт про Державне бюро розслідувань (ДБР) і правку у справах Майдану.

Про це йдеться в матеріалі LB.ua.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що у вівторок, 3 грудня, депутати підтримають законопроєкт.

"Про цю ситуацію знає Дмитро Разумков. У вівторок першим питанням стоїть цей законопроєкт", - повідомила заступниця голови фракції "СН" Євгенія Кравчук.

За словами Кравчук, усі депутати, з якими вона спілкувалася, висловили готовність голосувати за законопроєкт.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 органи прокуратури остаточно втратили слідчі функції - і справи Майдану повинні перейти частково до Державного бюро розслідувань, а частково - до Національного антикорупційного бюро.

Однак слідство у справах Майдану може призупинитися на невизначений час, тому що Рада не встигла проголосувати необхідні поправки в закон про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня. При цьому депутати прийняли принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу і його заступників.

21 листопада адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування до того моменту, поки не буде проголосована поправка, яка дозволить слідчим у справах Майдану перейти в ДБР і відновити розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram