ГоловнаПолітика

Дві депутатки поскаржилися в прокуратуру на погрози колишнього радника Скалецької

Чумак у комітетах Ради сказав, що "бошки відіб'є".

Дві депутатки поскаржилися в прокуратуру на погрози колишнього радника Скалецької
Фото: facebook.com/olga.stefanishina

Депутатки Верховної Ради Олександра Устінова і Ольга Стефанишина написали заяву в прокуратуру на колишнього радника міністра охорони здоров'я Олександра Чумака.

Про це вони повідомили у фейсбуці.

Депутатки вимагають відкрити кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч.1 ст.112 (підготовка до вбивства) і ч.1 ст.346 (погроза вбивством) за фразу "я їм бошки відіб'ю". Вона була сказана Чумаком 27 листопада на засіданні парламентського комітету охорони здоров'я, де обговорювався законопроєкт №2089 про зниження цін на ліки в Україні. Його автори - Устінова і Стефанишина.

"Колишній працівник (чи досі працівник?) фармацевтичної компанії, який невідомо що робить у залі комітету, сидячи поруч із заступником міністра Андрієм Семиволосом, вказує, що треба робити з авторами законопроєкту (тобто мною і Олександрою Устіновою). І дає команду дистриб'юторам і фармвиробникам "валити" наш законопроєкт", - прокоментувала погрози Чумака Стефанишина.

"Судячи з останніх подій, погрози життю державних діячів розслідують дуже прискіпливо. І якщо такий шум роблять слова Софії Федини та Марусі Звіробій, то до моєї заяви про злочин точно не повинно бути менше уваги від правоохоронців", - йдеться у її фейсбуці.

Нагадаємо, що Скалецька вирішила звільнити всіх радників, тому що їхні заяви асоціювали з нею як міністром.

Чумак був радником Скалецької з моменту призначення Кабміну, а в жовтні пресслужба уряду після одного із засідань навіть помилково повідомила про його призначення заступником міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram