ГоловнаПолітика

Засновник ICU Макар Пасенюк увійшов до складу Ради директорів Київської школи економіки Пресс-релиз

Макар Пасенюк
Макар Пасенюк

Один із засновників фінансової групи ICU Макар Пасенюк увійшов до складу ради директорів Київської Школи Економіки (Kyiv School of Economics, KSE).

Рада директорів – ключовий орган стратегічного управління KSE. На щорічних зустрічах Ради затверджуються політики, головні вектори діяльності та пріоритети розвитку Школи. До складу Ради входять відомі міжнародні та вітчизняні економісти й громадські діячі, такі як Чарльз Беккер, Джон Гербст, Хортон Бібі Сентер, Тимофій Милованов, Святослав Вакарчук, Петро Чернишов та інші.

«Пан Пасенюк – один з найпрофесійніших фінансистів України і давній друг Школи. Ми переконані, що його досвід та експертиза підсилять KSE на шляху до її мети — створення інтелектуального фундаменту для сильної та інноваційної економіки України», - заявила Наталія Шаповал, голова управлінської команди Київської школи економіки.

«Я 20 років працюю у фінансовій сфері і з власного досвіду знаю, яких знань і навичок не вистачає українським спеціалістам. Закрити ці прогалини та підвищити конкурентоспроможність наших випускників на міжнародних ринках – такими я бачу свої завдання як члена ради директорів KSE. З нашою допомогою студенти мають тримати вже досягнутий рівень та ще глибше розвивати свої компетенції, бути затребуваними економістами, фінансистами, управлінцями як у своїй країні, так і за кордоном, ні в чому не поступаючись колегам, які закінчили іноземні виші», - вважає Макар Пасенюк.

З 2016 року ICU є стратегічним партнером KSE та всіляко підтримує академічні ініціативи Школи, бере участь у розробці навчальних програм, фінансисти з ICU читають фахові лекції студентам Школи. У 2017 році ICU також виступила ініціатором створення Центру удосконалення економічної журналістики при KSE, який вже третій рік поспіль надає журналістам і редакторам ЗМІ міцну економічну базу, навчає практик швидкого та якісного аналізу масиву фінансової звітності, вчить відокремлювати правду від маніпулювання цифрами. Серед засновників Центру також компанії Visa і Kyivstar.  

Довідка.

Макар Пасенюк - CFA, бакалавр бізнес-адміністрації Міжнародного християнського університету (Україна/Австрія), магістр Київського національного економічного університету ім. В.Гетьмана за спеціальністю «Управління міжнародним бізнесом»; має диплом Stanford Graduate School of Business за спеціальністю Executive Leadership Development. Професійну кар’єру розпочинав в київському офісі англійського банку Caspian Securities. Потім майже 10 років провів у лондонському та київському офісах ING у департаменті корпоративних фінансів, був керівним директором ING Bank Ukraine. У 2006 разом із Костянтином Стеценком і Валерією Гонтаревою заснував ICU.  

Група ICU – міжнародна фінансова група з багатомільйонними активами під управлінням. Команда Макара Пасенюка стала однією з найпродуктивніших в Україні - обсяг успішних M&A угод під його керуванням становить понад $1 млрд, реструктуризацій корпоративної заборгованості – близько $3 млрд, реструктуризації зовнішнього боргу України - на суму $2,7 млрд.

Рада директорів Київської школи економіки — це головний керівний орган Школи. Саме під час щорічних зустрічей членів Ради затверджуються політики, переглядаються напрями діяльності Школи та визначаються пріоритети розвитку на найближчі роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram