ГоловнаПолітика

Ставлення українців до Зеленського, Разумкова і Гончарука погіршилося, - опитування КМІС

Вони втрачають рейтинги, починаючи з вересня.

Ставлення українців до Зеленського, Разумкова і Гончарука погіршилося, - опитування КМІС
президент Владимир Зеленский, спикер Верховной Рады Дмитрий Разумков и премьер-министр Алексей Гончарук
Фото: president.gov.ua

Наприкінці листопада погіршилося ставлення українців до президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та спікера Ради Дмитра Разумкова. Такі дані соцопитування опублікували в Київському міжнародному інституті соціології (КМІС).

Також населення України почало гірше оцінювати дії президента, Кабміну і парламенту. Так, в опитуванні на кінець листопада 52% респондентів відповіли, що позитивно ставляться до Володимира Зеленського, 19% - що негативно. При цьому у вересні президент мав 73% симпатій, а в жовтні - 64%.

Відсоток тих, хто негативно поставився до Зеленського, зріс з 7% у вересні і 9% в жовтні до 12% на початку листопада і 19% наприкінці цього місяця.

До голови Кабміну наприкінці листопада позитивно поставилися 11%, негативно - 25% опитаних. У вересні 49% учасників опитування відповіли, що взагалі не знають, хто такий Гончарук, але до кінця листопада їх відсоток зменшився до 36. Водночас зросла кількість тих, хто ставиться до нього негативно: з 9% у вересні і 14% у жовтні до 18% на початку листопада і 25% наприкінці.

Спікер Ради наприкінці листопада зібрав 24% позитивного ставлення і 16% негативного. При цьому кількість людей з негативним ставленням до нього зросла з початку місяця: від 9% до 16%.

"Оцінка дій президента України порівняно з початком листопада наприкінці місяця погіршилася: на 10 процентних пунктів стало менше тих, хто схвалює його роботу (з 64% до 54%), і на 13 процентних пунктів зросла частка тих, хто не схвалює (з 23% до 36%)", - ідеться в релізі.

Оцінка роботи Кабміну порівняно з початком листопада погіршилася: на 7% стало менше тих, хто схвалює його роботу (з 44% до 37%), на 11% збільшилася кількість тих, хто не схвалює роботу уряду (з 37% до 48%).

Гірше почали ставитися українці і до Верховної Ради. На початку листопада кількість тих, кому подобалася робота парламенту, була на 9% більшою (45% замість нинішніх 36%). На 12% стало більше тих, хто її роботу не схвалює (52% замість 40%).

У КМІС уточнили, що проводили опитування шляхом телефонних дзвінків з 22 по 25 листопада випадковим абонентам українських операторів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення, в неї не увійшли тимчасово окуповані території.

Усього було опитано 1500 осіб, статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Нагадаємо, наприкінці жовтня КМІС опублікував результати опитування електоральних симпатій у разі дострокових виборів мера в Києві. Згідно з ними, чинний мер Києва Віталій Кличко має найбільші шанси на перемогу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram