ГоловнаПолітика

Могеріні назвала майбутній саміт "нормандської четвірки" "можливістю для істотного прогресу"

Глава дипломатії ЄС відзначила "позитивні події у сфері безпеки завдяки конструктивному підходу України".

Могеріні назвала майбутній саміт "нормандської четвірки" "можливістю для істотного прогресу"
Фото: EPA/UPG

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні сподівається, що майбутня зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", яка запланована на 9 грудня у Парижі, стане можливістю для істотного прогресу.

Про це вона сказала у середу в Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту, розповідаючи про розвиток політики Східного партнерства.

Могеріні зазначила, що останні місяці були відзначені "позитивними подіями в сфері безпеки, здебільшого, завдяки конструктивному підходу України".

"Саміт лідерів країн "нормандської четвірки", який відбудеться 9 грудня, тепер є можливістю для істотного прогресу", - вважає Високий представник ЄС.

Вона знову констатувала, що Україна зіткнулася із безпрецедентними викликами внаслідок порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України.

Могеріні також нагадала, що з 2014 року Брюссель надав Києву "найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу".

"Ми інвестували в Україну більше, ніж в будь-яку іншу країну світу, і жоден інший партнер не вклав в Україну стільки, скільки зробили ми", - наголосила Могеріні.

У зв'язку з цим Високий представник зазначила, що це призвело до "деяких дуже важливих, відчутних результатів".

"Україна сьогодні - сильніша, більш стійка країна, ніж була раніше. Новий уряд зробив сміливий підхід до реформ, оскільки народ України очікує суттєвих змін у верховенство права, боротьбу з корупцією і переслідувань банківського шахрайства", - уточнила вона.

Раніше Контактна група в Мінську відзвітувала про виконання всіх завдань перед нормандською зустріччю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram