ГоловнаПолітика

Нардеп Ясько розповіла про навчання в Москві та зустріч із Собчак

Ясько претендує на посаду голови комітету ВР із зовнішньої політики замість Богдана Яременка.

Нардеп Ясько розповіла про навчання в Москві та зустріч із Собчак
Фото: Макс Требухов

Голова української постійної парламентської делегації в ПАРЄ, народний депутат від фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько розповіла про навчання в Москві та зустріч з російським політиком і журналісткою Ксенією Собчак.

На своїй сторінці у facebook Ясько повідомила, що в жовтні 2013 року вона стала студенткою МДУ ім. Ломоносова за студентським обміном з КНУ ім. Шевченка.

"...група з кращих студентів філософського факультету поїхала в Москву. До участі в цій програмі були рекомендовані магістри спеціальності "політологія" заздалегідь - за кілька місяців до початку Революції гідності", - повідомила Ясько.

Вона сказала, що провела в Москві з жовтня 2013-го по червень 2014 року не більше двох місяців (програма закінчилася в червні того самого року).

Нардеп акцентувала, що незважаючи на навчання в Москві, з 30 листопада 2013 року - дня побиття студентів на Майдані - вона працювала над створенням української громадської організації, яка ставила собі за завдання захистити права українців.

До того ж, як вказує Ясько, з моменту активних подій Революції гідності вона відчувала себе посланцем України в МДУ.

"...розуміючи, що це інтелектуальна еліта Росії, я все ж не залишала спроб переконати моїх колег ... І після цього, повертаючись до Москви, вже коли відбулася анексія Криму, я вірила, що події в Україні змінять погляди росіян ... На те саме сподівалася і коли відбулася збройна агресія на Донбасі. Але нічого не сталося. Було враження, що більшість росіян зазомбовані", - зазначила народний депутат.

Востаннє, як повідомила сама Ясько, вона була в Москві в червні 2014 року. У той період нардеп вже працювала три місяці в Кризовому українському Медіа центрі, діяльність якого була спрямована на боротьбу з російською пропагандою і комунікацію українських подій світу".

Ясько також наголосила, що, проходячи навчання в Оксфорді, вона одного разу відвідала лекцію російської журналістки Ксенії Собчак. На зустрічі Ясько запитала, чи може Росія так само "надати право на волевиявлення народу в Чечні або Татарстані "за сценарієм, як це було проведено в Криму?"

Раніше повідомлялося, що глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько претендує на посаду голови Комітету ВР із зовнішньої політики замість Богдана Яременка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram