ГоловнаПолітика

Гончарук зробив щеплення від дифтерії

Прем'єр закликав українців взяти з нього приклад.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликав українців вчасно вакцинуватися.

Фото: kmu.gov.ua

Про це інформує пресслужба Кабінету Міністрів.

Глава уряду підкреслив: згідно з програмою діяльності Кабміну, через п'ять років 95% українців мають бути вакциновані.

"Своєчасна вакцинація - це питання колективної безпеки людей, адже коли дев'ять з десяти чоловік зробили щеплення, ймовірність захворіти - значно менша", - зазначив він.

За словами прем'єр-міністра, вакцин в Україні вистачить на всіх, адже їх третій рік поспіль централізовано закуповують за державні гроші за допомогою міжнародного фонду ЮНІСЕФ.

Зараз є інша проблема - поганий стан "холодильників", в яких зберігаються вакцини, зазначив Гончарук. У деяких лікарнях використовують обладнання, якому вже понад 30 років - близько 20% холодильного обладнання закупили ще до 2000 року.

На селекторній нараді з питань охорони здоров'я глава уряду доручив главам ОДА провести аудит умов і належного стану зберігання вакцин в своїх областях і відзвітувати про результати Міністерству охорони здоров'я.

Також Гончарук доручив усім керівникам облдержадміністрацій почати широку інформаційну кампанію про користь вакцинації і ризики поширення інфекційних хвороб через низький рівень вакцинації серед населення.

У кінці жовтня глава Ради Дмитро Разумков і депутати від "Слуги народу" публічно вакцинувалися на робочому місці.

1 листопада зробив щеплення від дифтерії і підписав декларацію з сімейним лікарем лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук.

Мер Києва Віталій Кличко зробив щеплення проти дифтерії та правця ще в серпні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram