ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся із заступницею прем'єра Канади Фріланд

Порошенко в Канаді зустрівся з українською громадою.

Порошенко зустрівся із заступницею прем'єра Канади Фріланд
Фото: eurosolidarity

Під час візиту в Канаду лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з українською громадою в Едмонтоні. На зустріч також прибула заступниця прем'єр-міністра Канади Христя Фріланд. Про це повідомляє пресцентр партії.

"Мені дуже приємно зустрітися не тільки в Києві, а й тут, у моєму рідному Едмонтоні з вами. Спасибі, що ви приїхали", - сказала Фріланд.

Вона також підкреслила важливі кроки для збереження і зміцнення незалежності України, здійснені за час президентства Петра Порошенка. Фріланд зазначила, що ці кроки мають значення не тільки для майбутнього України, а й для міжнародної безпеки.

"Ми всі, українці всього світу, весь світ вдячний вам і не забудемо те, що ви зробили для захисту українського суверенітету. Великий Іван Франко писав про великий момент, до якого кожен із нас повинен бути готовий. І ви були готові до цього великого моменту. Історія могла б бути зовсім іншою", - зазначила заступниця прем'єра Канади.

Фріланд також наголосила на важливій ролі Порошенка в забезпеченні демократичних, прозорих виборів в Україні.

"Я хочу також подякувати вам, що захистили й отримали незалежність для нашої церкви з Томосом про автокефалію. Це дійсно історичний момент, ви відіграли ключову роль у цьому. А також наш єпископ Едмонтонський Іларіон", - наголосила Фріланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram