ГоловнаПолітика

Адвокат спростувала оголошення Вовка в міжнародний розшук

Одинець опублікувала посилання на сайт Інтерполу, де серед розшукуваних не значиться жоден чоловік з прізвищем Вовк.

Адвокат спростувала оголошення Вовка в міжнародний розшук
Фото: facebook

Інформація про те, що ексголову НКРЕКП Дмитра Вовка оголошено в міжнародний розшук, не відповідає дійсності. Про це повідомила адвокатка Ірина Одинець, передає РБК-Україна з посиланням на її Facebook.

"Сьогодні видання "Українські новини" з посиланням на неназване "джерело в правоохоронних органах" повідомило у вигляді факту, що Інтерпол оголосив мого підзахисного Д. Вовка в міжнародний розшук. Хочу повідомити, що на цей момент ця інформація не відповідає дійсності", - написала вона.

Одинець опублікувала посилання на сайт Інтерполу, де серед розшукуваних не значиться жодна людина з прізвищем Вовк.

"Перше і ключове - офіційний сайт Інтерполу досі переконаний, що жодної людини з прізвищем "Вовк" з України в розшуку немає.

Друге, неназване "джерело у правоохоронних органах" - це надзвичайно надійне і верифіковане джерело інформації (насправді ні!). Хочу підкреслити, що розголошення таємниці слідства - це злочин", - заявила вона.

При цьому Одинець підкреслила, що сторона слідства отримала рішення суду про обрання запобіжного заходу Вовку тільки в четвер увечері - 21.11.2019 р.

"Фізично неможливо за цей час рішення перекласти на одну з офіційних мов Інтерполу, передати його в українське бюро, а звідти, відповідно, в центральний офіс Інтерполу", - переконана вона.

На її думку, ми стаємо свідками чергового випадку тиску з боку слідства в медіаплощині.

"Хочу вкотре подякувати шановним представникам НАБУ і САП за дотримання принципів чесноти, а також використання ЗМІ у своїх дещо відмінних від законних інтересах. Адже коли в суді як докази надати нічого, детективам і прокурорам залишається грати роль "неназваних джерел", - написала юристка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram