ГоловнаПолітика

Хомчак пообіцяв звільнити винних у загибелі саперів у Балаклії

"Багато позбудуться своїх посад, а можливо, і підуть зі Збройних Сил".

Хомчак пообіцяв звільнити винних у загибелі саперів у Балаклії
Фото: facebook.com/generalpoltorak

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил Руслан Хомчак пообіцяв покарати винних в загибелі саперів у Балаклії.

"Це був перший випадок в Збройних Силах, коли під час інциденту на складах боєприпасів загинули військові сапери. Хочу висловити співчуття сім'ям людей, які втратили життя. Розслідування цієї трагедії в Балаклії зараз триває", - сказав Хомчак в інтерв'ю "Укрінформу".

Він упевнений, що події в Балаклії пов'язані з халатністю і не мають нічого спільного з підривами військових арсеналів, які відбувалися в попередні роки.

"Я брав участь в розслідуванні по всіх тих арсеналах як тоді головний інспектор Збройних Сил, тому можу ці події порівнювати. Тут був випадок недбалості тих, хто повинен був контролювати та організовувати цю роботу. Тому, коли завершиться розслідування, гарантую, багато втратять свої посади, а можливо, і підуть зі Збройних Сил через те, що вони це допустили. Я нікому не стану прощати таких випадків, тому що безкарність - вона породжує тільки більший безлад і небезпеку"- сказав начальник Генштбу.

Нагадаємо, вдень 15 листопада в Балаклії через вибухи на Центральній артилерійській базі в Балаклії загинули двоє саперів, а ще п'ятеро військових отримали поранення. Через два дні помер ще один з поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram