ГоловнаПолітика

Трамп звинуватив Йованович у тому, що вона відмовлялася вішати його портрет у посольстві

За даними ЗМІ, Трамп і Пенс вчасно не провели офіційних фотосесій для відповідних портретів.

Трамп звинуватив Йованович у тому, що вона відмовлялася вішати його портрет у посольстві
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звинуватив колишнього посла в Україні Марі Йованович у тому, що вона щонайменше протягом року відмовлялася вішати офіційний портрет президента в посольстві США в Києві.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Вона - не ангел", - сказав Трамп про Йованович під час інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Цей посол, про яку кажуть, що вона така чудова, не хотіла вішати мій портрет у посольстві, - сказав Трамп в інтерв'ю. - Вона не хотіла його вішати".

"Багато з того, що вона робила, мені не подобалося", - додав Трамп.

Представник юридичної команди Йованович сказав CBS, що посольство повісило портрети Трампа, віцепрезидента Майка Пенса, а також держсекретаря США Майка Помпео "щойно вони надійшли з Вашингтона".

Про те, що відбувалися затримки з доставкою портретів президента США Дональда Трампа і віцепрезидента Майка Пенса для демонстрації на території будівель федерального уряду США, в 2017 році писав The Washington Post. Видання пов'язувало затримки з тим, що Трамп і Пенс тоді не провели офіційних фотосесій для відповідних портретів.

Інтерв'ю Трампа відбулося наступного дня після завершення відкритого етапу слухань у Палаті представників США в рамках імпічменту президента. Виступаючи під час слухань як свідок Марі Йованович заявила, що Трамп особисто вимагав її звільнення.

Йованович відкликали з Києва в травні, тоді як Руді Джуліані, особистий юрист Дональда Трампа, намагався домогтися, щоб українська влада провела розслідування щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram