ГоловнаПолітика

Суд розгляне позов Ляшка проти НАЗК

Депутат хоче довести, що в його декларації немає брехні.

Суд розгляне позов Ляшка проти НАЗК
Фото: Сергей Нужненко

Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов лідера Радикальної партії Олега Ляшка проти Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться на сайті суду.

Позов стосується рішення НАЗК, в якому йдеться про недостовірні відомості у виправленій декларації Ляшка за 2017 рік.

За даними агентства, Ляшко вказав у декларації неправдиві дані про отриманий дохід у вигляді відсотків, виграшів і від надання майна в оренду, а також недостовірно вказав отриманий членом сім'ї дохід від відчуження рухомого майна. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата становить майже 1 млн гривень.

Нагадаємо, що Ляшко, будучи депутатом Верховної Ради, примудрився стати мультимільйонером. Його дохід тільки за 2018 рік перевищив 18 млн гривень. У декларації Ляшка вказані величезні суми готівки (750 тисяч гривень, 440 тисяч доларів, 70 тисяч євро, не рахуючи грошей сім'ї) і депозитів (5,35 млн гривень, 745 тисяч доларів).

Більшість грошей він отримав від колишнього нардепа від Партії регіонів Олександра Риженкова нібито за нерухомість. Деякі суми, за його словами, виграв на футбольних ставках.

Навесні 2017 року антикорупційні органи порушили проти Ляшка справу у зв'язку з незаконним збагаченням. На початку 2019 року статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення визнали неконституційною, і всі справи за нею довелося закрити.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада повернула відповідальність за незаконне збагачення. Поріг для кримінальної відповідальності за незаконне збагачення встановлено на рівні 6,5 млн гривень, а для цивільної конфіскації - 1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram