ГоловнаПолітика

Зеленський призначив нового голову Хмельницької області

Губернатор заявив, що він мирна людина і не хоче воювати.

Фото: Володимир Гординський / ye.ua

Президент Володимир Зеленський 21 листопада призначив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації. Ним став Дмитро Габінет.

Про це йдеться в указі №864/2019.

Місцеве видання "Є" пише, що нового губернатора представили в п'ятницю. Указ про призначення оголосив перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, який приїхав до Хмельницького.

Габінет працював на кафедрі теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права і в Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті. Був помічником народного депутата Миколи Стефанчука (брат першого віцеспікера Верховної Ради). Він також очолює громадську організацію "Форпост народовладдя".

"Я не хочу воювати. Я мирна людина", - заявив Габінет під час першого виступу перед активом Хмельницької області.

За його словами, пріоритетом обласної адміністрації при ньому стане "поліпшення життя пересічного жителя Хмельницької області".

"Я вважаю, що цілком реально їздити нормальними дорогами, а не заздрити житомирянам або вінничанам. Цілком реально оживити виробництво сільськогосподарської продукції, в тому числі шляхом оптимізації використання земель сільськогосподарського призначення. Створити основу для залучення іноземних інвестицій, розвитку бізнесу, створення нових робочих місць. Так само реально розвивати туристичний потенціал Хмельницької області, зробити її туристичною меккою не лише для українців, а й для ближнього і далекого зарубіжжя. І таких сфер я можу назвати ще багато", - заявив Габінет.

Нагадаємо, попереднього голову Хмельницької ОДА Вадима Лозового було звільнено Зеленським у червні 2019 року. Відтоді областю тимчасово керував Володимир Кальніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram