ГоловнаПолітика

Суд виправдав власника "бункера зі складом боєприпасів" під Києвом

Знайдені предмети виявилися макетами.

Суд виправдав власника "бункера зі складом боєприпасів" під Києвом
Фото: mvs.gov.ua

Бориспільський міськрайонний суд 19 листопада виправдав власника інтернет-магазину макетів зброї Геннадія Конєва.

Про це пише "Судовий репортер".

У листопаді 2016 року співробітники правоохоронних органів заявили, що на території одного з дачних селищ у Бориспільському районі Київської області знайшли бункер з великим складом боєприпасів, в якому містився навіть бронетранспортер. Тоді повідомляли про виявлення 60 ракет до установок "Град" (або схожих на них предметів), 2 знарядь до БМП, 4 боєприпаси до переносного зенітно-ракетного комплексу, близько 200 одиниць протитанкових мін, станкового протитанкового гранатомета, ручного протитанкового гранатомета й іншого.

Однак під час слідства було встановлено, що все це макети, куплені для перепродажу в державних організацій. Раніше це було вогнепальною зброєю, але для продажу бойовими патронами більше непридатне.

Сам бункер - це просто великий гараж.

У результаті Конєву інкримінували тільки зберігання пістолета Макарова, ствола до артилерійської гармати і кулемета Zbrojovka Brno.

Обвинувачений наполягав, що ствол і кулемет непридатні для стрільби, а пістолет могли підкинути. Прокуратура довести зворотне не змогла, відтак суд визнав зібрані у справі докази неприпустимими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram