ГоловнаПолітика

Жертва нардепа Іванісова підтвердила факт зґвалтування

За словами жінки, серед ґвалтівників був син мера Бердянська.

Жертва нардепа Іванісова підтвердила факт зґвалтування
Роман Иванисов
Фото: Роман Иванисов/фб

Злочин народного депутата Романа Іванісова підтвердила сама жертва зґвалтування.

"Вона розповіла, що їй тоді було 25 років, у неї була маленька дитина - і вона досі не знає про ці події. Дівчину, за її словами, силою затягли в машину четверо хлопців, де її тягали за волосся, били і ґвалтували", - повідомляє ТСН.

Журналістам вдалося відшукати суддю, яка вела справу про зґвалтування. Суддя-спікер Пологівського райсуду Запорізької області Інна Кацаренко розповіла подробиці справи. За її словами, Іванісова засудили до 3,5 року ув'язнення. Пізніше термін зменшили на рік. Однак указом президента України (Леоніда Кучми, - ред.) від 29 листопада 1996 року Іванісову замінили невідбуту частину покарання на умовне з випробувальним терміном два роки.

З'ясувалося, що Кримінальний кодекс прирівнював групове зґвалтування до зґвалтування неповнолітньої.

Жертва зґвалтування, з якою зв'язалися журналісти, виявилася не в курсі кар'єрних успіхів свого ґвалтівника. Вона не знала, що Іванісов став народним депутатом.

За словами жінки, після зґвалтування в рідному місті її цькували, постійно тиснули, а справу хотіли "зам'яти".

"У машині було четверо - двом, здається, по 16 років і двом по 19, здається. Їх було четверо, серед них був син мера Бердянська, прізвище я вже не згадаю. Справу вели запорізькі слідчі, саме із Запоріжжя, бо в Куйбишеві у нас всі хотіли зам'яти. У мене десь є вирізка з газети, де написано приблизно "Жертву ґвалтували в мерській Волзі". Всі в Куйбишеві про це знали, в мене плювали", - розповіла жінка.

"Всі четверо отримали різні терміни, і жоден не відсидів свій термін повністю. Тому, що вони до мене приїжджали по черзі щодня, дзвонили, тероризували. Через цей тиск я писала якісь прохання, щоб їх відпустили. Це був такий жах, я так хотіла все забути, що зараз все повністю не згадаю. Мені і роботу довелося змінити через це, і багато інших неприємностей пережила", - поділилася жертва.

Жінка зізналася, що вже не вірить у справедливість: "Я стільки несправедливості пережила у своєму житті, що просто не вірю".

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що нардеп фракції "Слуга народу" Роман Іванісов був затриманий в 1995 році і відбував за рішенням суду покарання у вигляді позбавлення волі за зґвалтування.

У відповідь на це Іванісов у фейсбуці опублікував скан-копію довідки про відсутність судимості.

Наявність судимості підтверджували і в правоохоронних органах журналістам агентства "Українські новини".

Іванісов стверджує, що інформація про судимість - вкидання "рівненських авторитетів", пов'язаних з нелегальним видобутком бурштину.

Лідер парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що Іванісов виходить з фракції. Але він зможе повернутися, якщо доведе, що у нього не було судимості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram