ГоловнаПолітика

Гончарук вручив український орден "За заслуги" трьом британським політикам

Вони зробили внесок на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Гончарук вручив український орден "За заслуги" трьом британським політикам
Мик Антонив
Фото: Скриншот видео

Три парламентарі Великої Британії були нагороджені українським орденом "За заслуги" III ступеня за указом президента Володимира Зеленського.

Це - Джон Віттінгдейл, Полін Летем і Мік Антонів. Нагородження 21 листопада в Лондоні провів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, про що він розповів на своїй сторінці у facebook.

"Ці нагороди є символом глибокої вдячності українців за принципову позицію на підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, яку парламентарії підтвердили своїми діями", - повідомив він.

Гончарук пояснив, що Джон Віттінгдейл є главою Багатопартійної парламентської групи дружби з Україною, а завдяки його зусиллям українське питання було включено до порядку денного парламенту. Також він кілька разів бував у зоні бойових дій на Донбасі.

Полін Летем вже кілька десятиліть вимагає визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом і включити його вивчення в шкільну програму.

Мік Антонів був ініціатором і автором резолюції Комітету ЄС з питань регіонів, в якій засуджувалася окупація Криму.

Нагадаємо, 8 листопада посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вручила пастору лютеранської церкви св. Катерини у Києві Ральфу-Герхарду Хаске, який підтримував Революцію Гідності, Хрест за заслуги. Це вища нагорода ФРН, яка можуть видавати цивільній особі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram