ГоловнаПолітика

Туск про справу Порошенка: використання правосуддя проти політичних опонентів - трагедія для всієї країни

"Повірте мені, я знаю, про що говорю, тому що в мене є власний досвід з цього приводу".

Туск про справу Порошенка: використання правосуддя проти політичних опонентів - трагедія для всієї країни
Фото: пресс-служба президента

"Будь-яка спроба залякати представників опозиції буде приводом для занепокоєння в Євросоюзі, - заявив президент Європейської ради на пресконференції в Загребі, коментуючи запис, на якому керівник Офісу президента інструктує директора ДБР, як вести справу п'ятого президента Порошенка. - Я сподіваюся, що Україна залишиться тією країною, де правоохоронні та судові органи поважають верховенство права і де немає місця політично вмотивованим переслідуванням".

"Я чув про цей потенційний скандал. Хоч я і не маю інформації про окремі деталі чи загальний контекст, але моє перше враження, що це дійсно небезпечно", - зазначив Туск, якого вчора обрали лідером Європейської народної партії, повідомляє "Прямий".

Дональд Туск, партія якого є в опозиції в Польщі, заявив, що особисто знає, що таке політичні переслідування. "Повірте мені, я знаю, про що кажу, бо у мене є власний досвід з цього приводу... Завжди коли влада чи люди у владі використовують систему правосуддя проти політичних опонентів, це у будь-якому випадку чи у середньо-, чи у довгостроковій перспективі стане трагедією не лише для жертв переслідувань, але й для всієї країни", - зазначив Туск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram