ГоловнаПолітика

Садовому вручили підозру (оновлено)

Львів отримав гроші за землю, на якій так і не побудували індустріальний парк.

Фото: city-adm.lviv.ua

Меру Львова Андрію Садовому в четвер вручили підозру.

Про це він розповів на засіданні Львівської міської ради.

Садовому закидають ч.2 ст.28 і ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

"Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора - компанію CTP. Від цієї компанії за землю ми отримали 54 млн грн. Це було поле, на якому компанія мала побудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015 року триває блокування цього питання з усіх боків: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури. Відтоді прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть", - цитує Садового пресслужба мерії.

"Цей парк у нас заморожений зараз. Була трава, де корови паслися, сьогодні ця територія очікує початку робіт. Там планувалося створити 3 тис. нових робочих місць. Напевно, я отримав такий подарунок на день св. Михайла. Таке буває, це реалії нашого життя. Напевно, буде суд і буде стояти питання застави. З Божою милістю ми це питання зможемо врегулювати", - сказав мер Львова.

Фото: city-adm.lviv.ua

Пізніше на офіційній сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook повідомили, що в 2015 році в правоохоронні органи із заявою про незаконне відчуження належної їм землі звернулися понад 60 громадян.

"Встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що дійсно більш ніж 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради, порушуючи вимоги законодавства, без аукціону, за зниженою вартістю як землі промисловості", - уточнили в САП.

У прокуратурі додали, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично є власністю Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

Збитки громадянам і державі оцінили в 93,5 млн гривень. Фігурантам справи інкримінують "організацію зловживання і зловживання владою або службовим становищем, а саме умисне в інтересах третіх осіб використання службового становища або влади всупереч інтересам служби, за попередньою змовою осіб, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним і суспільним інтересам".

За неофіційною інформацією, прокуратура має намір обрати Андрієві Садовому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 50 млн гривень. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Нагадаємо, влітку 2015 рік Львів визначив компанію "СіТіПарк Львів", дочку голландської фірми CTP, переможцем інвестиційного конкурсу на будівництво індустріального парку "Рясне-2".

Згідно з бізнес-планом, інвестор повинен вкласти в будівництво 50 млн євро. Передбачалося, що площа парку становитиме 100 тисяч квадратних метрів, на яких розмістять 20-30 виробництв.

CTP є великим європейським забудовником. Вона побудувала кілька десятків індустріальних майданчиків у Чехії, також вона оперує в Словаччині і Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram