ГоловнаПолітика

Тимошенко виступила на саміті ЄНП з доповіддю про ситуацію в Україні

"Україна сьогодні - єдина країна в Європі, на території якої йде війна. Європейська спільнота не може закрити очі на окупацію Донбасу і анексію Криму".

Тимошенко виступила на саміті ЄНП з доповіддю про ситуацію в Україні
Фото: ba.org.ua

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко виступила на саміті Європейської народної партії в Загребі (Хорватія) з промовою про ситуацію в Україні. Про це повідомляє пресслужба партії.

«Сьогодні після важких, але успішних європейських виборів ми знову зібралися разом, щоб спільно визначити цілі та пріоритети на майбутнє. Наша мета - почути голос кожної країни заради спільного успіху», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Лідерка партії «Батьківщина» проінформувала присутніх про ситуацію в Україні і відзначила, що в державі вже понад п'ять років триває війна, яка призвела до численних жертв серед населення, анексії й окупації частини території.

«Україна сьогодні - єдина країна в Європі, на території якої йде війна. Європейська спільнота не може закрити очі на окупацію Донбасу й анексію Криму. Я закликаю вас не припиняти санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України. Тільки разом, нашою спільною європейською родиною, ми можемо зупинити цю війну, але ні в якому разі не шляхом капітуляції», - зазначила Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» звернулася з проханням до європейських лідерів і чиновників не допустити нав'язування Україні кроків, які можуть призвести до подальшого руйнування нашого суверенітету і територіальної цілісності під час саміту в нормандської форматі, який має відбутися 9 грудня.

Крім того, під час саміту Юлія Тимошенко провела розмову з новообраною президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram