ГоловнаПолітика

У засудженого в Криму Дудки погіршилося здоров'я після етапування з Москви

Імовірно, наступного тижня Бессарабова і Дудку знову етапують із Сімферополя в колонії суворого режиму.

У засудженого в Криму Дудки погіршилося здоров'я після етапування з Москви
Владимир Дудка
Фото: crimeahrg.org

Стан здоров'я засудженого у «справі кримських диверсантів» Володимира Дудки погіршився після етапування з Москви до Сімферополя. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на сина Дудки Іллю Кавернікова.

За його словами, у Володимира Дудки знову проявилися хронічні болі.

«Побачився з татом уперше за три з половиною місяці. Медичної допомоги від адміністрації СІЗО він не отримує. У нього хронічні болі в ділянці живота, після етапу зріс тиск. Востаннє, коли вимірювали, тиск був 160 на 100. Каже, що переніс етап тільки завдяки лікам, які ми йому передаємо», - сказав Каверніков.

Він також зазначив, що його батько і ще один засуджений у цій справі Олексій Бессарабов провели на етапі з Москви до Сімферополя близько місяця.

«Під час етапу бували випадки, коли в камерах, розрахованих на 20 осіб, утримували 50», - розповів Каверніков.

За його інформацією, імовірно, наступного тижня його батька і Бессарабова знову етапують із Сімферополя в колонії суворого режиму для відбування покарання.

Нагадаємо, 15 жовтня суд РФ залишив без змін вирок у 14 років в'язниці українцям Дудці і Бессарабову.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, після чого його етапували на територію Росії.

 Дудці і Бессарабову винесли вирок у квітні 2019 року, вони отримали 14 років колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram