ГоловнаПолітика

Зеленський посприяв виділенню квартир 15 сім'ям переселенців у Луганській області

Перші квартири переселенці отримають через три місяці.

Зеленський посприяв виділенню квартир 15 сім'ям переселенців у Луганській області
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський посприяв виділенню квартир 15 сім'ям внутрішньо переміщених осіб в Луганській області.

Про це інформує пресслужба глави держави.

Повідомляється, що під час робочої поїздки в Луганську область зустрівся з сім'ями внутрішньо переміщених осіб, які раніше проживали на непідконтрольних територіях. Вони розповіли, що втратили житло і все майно в 2018 році. Бойовики змусили 15 сімей покинути житла протягом пів години. Після цього люди переїхали в підконтрольну Україні частину Золотого.

За їхніми словами, з того часу вони так і не отримали від держави уваги і допомоги. Тому попросили президента посприяти у вирішенні житлової проблеми.

Глава держави повідомив, що керівництво Луганської облдержадміністрації знайшло квартири в Золотому-1 і Карбоніті.

"Ми не згадуємо про минуле, а що стосується нинішньої ситуації - ми знаємо вашу проблему. Всі документи вже є", - сказав Володимир Зеленський.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай уточнив, що зараз розробляється проєктна документація, а через кілька тижнів у приміщеннях почнуть ремонтні роботи.

"Наступного тижня вже можемо показувати ваше майбутнє місце проживання. Потрібно кілька місяців, щоб зробити нормальний ремонт. Перші квартири ви отримаєте вже через три місяці", - сказав Сергій Гайдай.

Нагадаємо, 20 листопада президент Володимир Зеленський побував у Станиці Луганській, де завершилося будівництво нового моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram