ГоловнаПолітика

"Я нічого не хочу від України", - Трамп прокоментував свідчення Сондланда

Президент США спростував, що добре знайомий з Сондлендом.

"Я нічого не хочу від України", - Трамп прокоментував свідчення Сондланда
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прокоментував публічні свідчення посла США в ЄС Гордона Сондленда в Палаті представників Конгресу США в рамках процедури імпічменту президента.

Про це пише Голос Америки.

Він процитував свою розмову з послом Сондлендом, відомості про якого фігурували під час слухань.

Під час розмови з Сондлендом у відповідь на питання посла про те, що президент хоче від України, президент Трамп відповів: "Я нічого не хочу. Не хочу ніяких quid pro quo. Скажіть Зеленському, щоб він зробив правильно", - зачитав свої слова Дональд Трамп з нотаток.

"Я повторив це двічі", - зазначив Трамп про свою розмову з Сондлендом. "Це остаточні слова від президента Сполучених Штатів: "я нічого не хочу", - підкреслив Трамп.

Президент США також спростував, що добре знайомий з Сондлендом. "Я не знаю його дуже добре. Не було з ним частих розмов. Я не знаю цієї людини добре. Все ж він, схоже, є хорошим", - сказав Трамп про Сондленда.

Він зазначив, що підтримка виборчої кампанії Трампа від Сондленда "надійшла пізно", а раніше Сондленд підтримував інших кандидатів.

62-річний Гордон Сондленд також є успішним бізнесменом і значним донором Республіканської партії. Його вважають прихильником Дональда Трампа, адже він надав мільйон доларів в інавгураційний комітет американського президента.

Під час слухань у Конгресі 20 листопада Сондленд заявив, що діяв за вказівкою президента США Дональда Трампа, коли спілкувався з особистим юристом президента Руді Джуліані з питань політики щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram