ГоловнаПолітика

Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

Вимоги до публікації законів і нормативно-правових актів у газетах "Голос України" та "Офіційний вісник України" зберігаються.

Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації підтримав низку законопроєктів, якими пропонується виключити газету "Урядовий кур'єр" з переліку видань, де обов'язково публікуються закони і нормативно-правові акти.

Про це інформує пресслужба парламенту.

Своє рішення члени комітету обґрунтували тим, що в останні роки тираж "Урядового кур'єра" постійно скорочується і видання вже не може повною мірою вважатися загальнодержавним.

Так, комітет підтримав законопроєкт "Про внесення змін до статті 130 закону України" Про судоустрій і статус суддів" (№ 2309), який виключає "Урядовий кур'єр" зі списку видань, в яких обов'язково публікується інформація про створення організаційного комітету зі скликання з'їзду суддів, а також оголошення про скликання з'їзду суддів і питань, які виносяться на його розгляд.

Також був підтриманий законопроєкт №2308 "Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України", який пропонує змінити місце обов'язкової публікації законопроєкту про державний бюджет України і інформації про його виконання з "Урядового кур'єра" на Єдиний вебпортал органів виконавчої влади України.

При цьому залишається обов'язковість друку щорічної інформації про виконання Державного бюджету України та місцевих бюджетів в газеті "Голос України" та в газетах, визначених відповідними місцевими радами.

Крім того, комітет направив голові Верховної Ради Дмитру Разумкову листа з пропозицією включити до порядку денного другої сесії парламенту проєкт закону №2307 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оприлюднення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді".

Цим проєктом передбачено, що опублікування актів уряду, нормативно-правових актів міністерств (наказів) та рішень НКРЕКП замість друку в газеті "Урядовий кур'єр" можливе шляхом їх розміщення на Єдиному вебпорталі органів виконавчої влади України. Після опублікування на цьому порталі нормативно-правові акти набувають сили.

Також в законопроєкті передбачено виключення із законів України вимог про необхідність одночасної публікації в газеті "Урядовий кур'єр" та інших офіційних друкованих виданнях офіційної інформації.

Вимоги до публікації законів і нормативно-правових актів у газетах "Голос України" та "Офіційний вісник України" зберігаються.

Раніше повідомлялося, що уряд визначив газету центральних органів виконавчої влади "Урядовий Кур'єр" як ЗМІ, в якому в 2020 році розміщуватимуться повістки про виклик, а також інформація про процесуальні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram