ГоловнаПолітика

У мережу злили прослуховування з кабінету директора ДБР Труби

"Політично це катастрофа".

У мережу злили прослуховування з кабінету директора ДБР Труби
Фото: Макс Требухов

У вівторок, 19 листопада, в телеграмі створили анонімний канал, де виклали записи розмов із кабінету голови Державного бюро розслідувань Романа Труби.

"Цензор.НЕТ" з посиланням на свої джерела підтвердив автентичність записів. Труба поки що не коментував цієї інформації.

Видання визнає, що оскільки прослуховування заледве чи вели на законних підставах, його публікація не матиме юридичних наслідків. "Але наступна влада теоретично зможе призначити експертизу записів і притягнути фігурантів до кримінальної відповідальності", - зазначає головний редактор "Цензору" Юрій Бутусов.

На опублікованих записах нібито Роман Труба за вказівкою генерального прокурора Руслана Рябошапки і голови Офісу президента Андрія Богдана дає команди призупинити на час візиту в Україну місії МВФ обшуки в Дніпровській міськраді, у ПриватБанку та НБУ.

Також нібито Труба особисто возив президенту Володимирові Зеленському проєкт підозри колишній в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Окрім того, із записів випливає, що справи проти Петра Порошенка нібито контролює особисто Богдан.

"Політично це катастрофа. Андрій Богдан не є державним службовцем і не має права на отримання інформації про перебіг слідства, а тим паче - не має права впливати на розслідування. Підозри про це можуть призвести до кримінальної справи", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, 21 вересня Труба заявив, що в його кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування, вона була вмонтована в систему вентиляції.

У ДБР заявляли, що прослуховування не зможе зашкодити іміджу керівника Бюро, тому що в кабінеті Труби обговорюють виключно робочі питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram