ГоловнаПолітика

Зеленський про Раду: "Уже пора міняти і цих"

Спікер Разумков, своєю чергою, не бачить передумов для дострокових парламентських виборів.

Зеленський про Раду: "Уже пора міняти і цих"
Фото: Михаил Палинчак

Президент Володимир Зеленський вважає, що вже можна міняти депутатів Верховної Ради.

Про це він заявив під час спілкування з дітьми на Всеукраїнському форумі "Україна росте разом зі мною", передає "Цензор.НЕТ".

"Країна повинна бути такою, якою ви є - свіжа, something fresh. Щось нове, щось дуже цікаве. Тим, заради чого хочеться жити Тому, будь ласка, Даша, підтягуйте таких, як ви, до Верховної Ради. Нікому не кажіть, але вже пора міняти і цих", - сказав президент.

Спікер парламенту Дмитро Разумков, навпаки, не бачить ніяких передумов ані для дострокових виборів у Раду, ні для ротації уряду. Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Відповідаючи на запитання, чи залишиться він у команді президента, якщо наступного року пройдуть дострокові вибори, Разумков відповів: "Давайте спочатку доживемо до наступного року, чи будуть дострокові вибори. Тому що зараз ми з вами гадаємо на кавовій гущі. Це перше. А друге - я не бачу передумов для того, щоб розвалювалася якась команда".

За словами спікера парламенту, також немає передумов для можливих ротацій у Кабміні після Нового року.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський пообіцяв до кінця поточного року "зробити кадрові висновки" стосовно міністрів Кабміну та депутатів від фракції "Слуга народу". "Такого молодого уряду ніколи не було ... Якщо вони не впораються, то теж чекаємо до кінця року. Хто не впорається - з тим будемо прощатися", - заявив президент у своєму черговому відеоблозі.

29 серпня, в перший день роботи нового парламенту, Зеленський пригрозив Раді розпуском через рік, якщо вона не виправдає очікувань. Водночас президент висловив надію, що йому цього робити не доведеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram