ГоловнаПолітика

Зеленський прийшов на зустріч з прем'єром Чехії неголеним через забобони

Президент пообіцяв поголитися після повернення захоплених Росією кораблів.

Зеленський прийшов на зустріч з прем'єром Чехії неголеним через забобони
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів спільну пресконференцію з прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Києві, на якій він заявив, що прийшов на захід з невеликою щетиною "через забобони".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент пообіцяв привести себе до ладу, коли в Україну повернуться захоплені Росією військові кораблі.

"Я хочу вибачитися, що неголений. Це не просто так. У нас є таке українське слово ... - "забобони". Суто українське слово, дуже класне слово, я дуже люблю. Такий є "забобон". Знаєте: зараз я чекаю на кораблі - кораблі повернуться, тоді поголюся", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, в липні під час візиту в Одеську область Зеленського помітили з різнокольоровими браслетами на руках. У соцмережах з'явилися фото і користувачі висували різні припущення про походження браслетів, одним з яких було, що вони - з нічних клубів. Зеленський пояснив, що одягнув браслети з іменами захоплених Росією українських моряків і має намір носити їх до звільнення.

Як відомо, три українські кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" з 24 членами екіпажів були захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки. Українські моряки повернулися додому 7 вересня 2019 року під час обміну полоненими в форматі 35 на 35.

Ще 25 травня Міжнародний трибунал з морського права постановив, що РФ повинна негайно передати під контроль України захоплені кораблі. Росія цю вимогу проігнорувала, як і ще сім вимог України. Останню з них було направлено 4 жовтня.

Командувач ВМС Ігор Воронченко говорив, що Росія не хоче повертати кораблі, оскільки вони є доказом агресії.

18 листопада повідомляли, що Росія повернула Україні захоплені кораблі. Міністр оборони Андрій Загороднюк розцінив цей крок як виконання рішення Морського трибуналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram