ГоловнаПолітика

299 депутатів відвідали всі засідання Ради в листопаді, - КВУ

У листопаді було сім пленарних засідань.

299 депутатів відвідали всі засідання Ради в листопаді, - КВУ
Фото: Макс Левин

Комітет виборців проаналізував відвідування засідань Верховної Ради в листопаді народними депутатами України, парламентськими фракціями і групами. Зокрема, всі засідання парламенту цього місяця відвідали 299 нардепів.

Про це повідомляє Комітет виборців України у фейсбуці.

"Усього в листопаді відбулося сім пленарних засідань. З 423 народних депутатів усі сім засідань відвідали лише 299 депутатів, або 70% від складу Ради. Ще 76 депутатів відвідали шість засідань, 12 депутатів - п'ять засідань, 19 депутатів - чотири засідання, шість депутатів - три засідання, чотири депутати - два засідання, семеро депутатів - одне і нуль засідань", - йдеться в повідомленні.

Серед фракцій від "Голосу" в середньому було зареєстровано 83% депутатів, від "Слуги народу" - 80%, від "Європейської Солідарності" - 69%. Трохи нижчі результати в "Опозиційною платформи - За життя" - 61% і ВО "Батьківщина" - 57%. Найнижчими стали показники групи "За майбутнє" - в середньому на засіданнях було зареєстровано 11 з 23 депутатів, або 52%.

"У листопаді було проведено порівняно невелику кількість пленарних засідань - сім. Для порівняння: в жовтні відбулося 16 засідань, у вересні - 14. Однак навіть незважаючи на таку незначну кількість, лише 70% депутатів відвідали всі з них. Ця ситуація показує, що проблема прогульників у Раді все ще актуальна і вимагає комплексного вирішення", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Щодо електронної реєстрації нардепів, у КВУ зазначили, що, згідно із законодавством, якщо народний депутат не зареєструвався за допомогою електронної системи, але протягом пленарного засідання здійснював голосування за допомогою електронної системи, він вважається зареєстрованим за електронною системою.

Наступне пленарне засідання парламенту має відбутися 3 грудня.

Нагадаємо, в жовтні найвищі показники відвідуваності були в "Слуги народу" (92%), "Європейської Солідарності" (87%) і "Голосу" (86%).

30 жовтня набув чинності Закон №196-IX, який передбачає введення штрафів для депутатів, які систематично не голосують в Раді і не відвідують засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram