ГоловнаПолітика

В Україні почався процес висування кандидатів на місцеві вибори

За попередніми підрахунками в цих виборах зможуть брати участь понад 380 тисяч виборців.

В Україні почався процес висування кандидатів на місцеві вибори
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 18 листопада в Україні почався процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборів, які відбудуться 22 грудня 2019 року. Про це на фейсбуці повідомила Центральна виборча комісія.

Подача документів до територіальних виборчих комісій (ТВК) для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів.

"Слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їх місцевих організацій в перших місцевих виборах разом з копією статуту партії", - сказано в повідомленні ЦВК.

Місцеві вибори відбудуться в 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міський ОТГ) в 21 області України.

За попередніми підрахунками в цих виборах зможуть брати участь понад 380 тисяч виборців. У ЦВК повідомили, що загальна сума на їх підготовку і проведення становить 21 млн 842,2 тис. грн.

Крім того, ЦВК надала дозвіл мати офіційних спостерігачів 16-ти громадським організаціям.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що партія "Голос" має намір брати участь у місцевих виборах, і висуне свого кандидата на посаду міського голови Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram