ГоловнаПолітика

Макрон і Путін обговорили підготовку нормандської зустрічі

Макрон і Путін провели телефонну розмову.

Макрон і Путін обговорили підготовку нормандської зустрічі
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили підготовку до нормандського формату. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на ЗМІ РФ.

Лідери Франції та РФ вважають, що проведення саміту в нормандському форматі має реально сприяти якнайшвидшій і повній реалізації Мінських угод.

Під час телефонної розмови Путін і Макрон обговорили ситуацію в Україні з урахуванням підготовки до запланованого на 9 грудня в Парижі саміту в нормандському форматі.

Крім того, Путін поінформував Макрона про передачу Україні трьох військових кораблів, затриманих у Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас вирушає з візитом в Україну для підготовки майбутнього саміту в нормандському форматі. У рамках цього візиту Хайко Маас відвідає Харків і Київ.

Нагадаємо, 15 листопада президент Франції Еммануель Макрон і президент України Зеленський підтвердили, що зустріч у нормандському форматі відбудеться 9 грудня в Парижі. Сьогодні, 18 листопада, участь у саміті підтвердила російська сторона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram