ГоловнаПолітика

Військових прокурорів почали виводити з Міноборони

Усі види забезпечення прокурори будуть отримувати в Генпрокуратурі, щоб не було конфлікту інтересів.

Військових прокурорів почали виводити з Міноборони
Віктор Чумак
Фото: Макс Требухов

Військова прокуратура почала процес переходу в підпорядкування Генпрокуратури. На цей момент військових прокурорів виводять з Міністерства оборони. Про це повідомив головний військовий прокурор і заступник генпрокурора Віктор Чумак в інтерв'ю "Армія.Inform".

"Військових прокурорів уже виводять із підпорядкування Міноборони. І абсолютно точно вже не діятиме прокурорський "призов" через військове відомство. Ці люди будуть цивільними і повністю перейдуть у підпорядкування генеральному прокурору. Військова прокуратура буде входити до складу Генпрокуратури, а не Міноборони", - зазначив Чумак.

За його словами, всі види забезпечення прокурори будуть отримувати в Генпрокуратурі, щоб не було конфлікту інтересів. «Не так, як раніше: Міноборони їх забезпечувало, а прокурори його контролювали, що породжувало прямий конфлікт інтересів».

У той самий час військові прокурори працюватимуть над розслідуваннями справ про військові злочини, злочини у сфері національної безпеки і оборони, у ВПК, на держпідприємствах і у військових формуваннях.

Чумак також нагадав, що реформування прокуратури передбачає ліквідацію Головної військової прокуратури і створення Головної спеціалізованої прокуратури. Також мають ліквідувати військові прокуратури в регіонах - на їхній базі створять спецпрокуратури.

«Дедлайном стануть відповідні накази генпрокурора про ліквідацію спочатку Головної військової прокуратури і створення Головної спеціалізованої прокуратури, а потім - про ліквідацію прокуратур регіонів і створення на їх рівні спецпрокуратур. Завершиться процес формуванням спеціалізованих прокуратур гарнізонів. Причому ми проаналізуємо, де в них є потреба, а де - ні», - зазначив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, нинішній генпрокурор Руслан Рябошапка ще на посаді голови ОП заявляв, що немає потреби в існуванні військової прокуратури і юстиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram